joi, 2 aprilie 2009

Scrieti-mi sms la 848! Salvam impreuna doi copii!

Mesajul costa doi euro si liniile au fost puse la dispozitie gratuit de Vodafone si Orange organizatiei Unicef. Impreuna am pornit campania "2 pentru viata". Pentru mesaje nu se percepe TVA, asadar cei doi euro donati de voi vor ajunge exact acolo unde trebuie, vor ajuta doi prunci sa traiasca. Detalii aveti si aici.
http://www.unicef.ro/bangladesh.php

M-am intors de curand din Bangladesh si pregatesc un documentar. O parte a lui o veti vedea Duminica, 5 aprilie, la emisiunea Zig-Zag realizata de Ion Cristoiu la Antena 3. Ne vedem la ora 19.
Am pornit la drum doar cu informatii si statistici care imi dadeau fiori. Bangladesh este tara in care 200 de copii mai mici de 5 ani mor zilnic din cauza deshidratarii severe provocate de bolile diareice. Datele pe care le aveam erau socante dar doar cele 7 zile pe care le-am trait acolo m-au ajutat sa inteleg totul cu sufletul, sa traduc cifrele seci in lacrimi si durere inimaginabila.
La sfirsitul primei zile petrecute acolo am stiut ca trebuie sa facem ceva. Am simtit chiar panica pentru ca fiecare ora care trecea aducea moartea la capataiul unui alt copil. Iar noi puteam doar sa ii simtim prezenta. Nu puteam sa o indepartam….
Stiu ca veti simti acelasi lucru cind veti auzi marturia unei mame care si-a inmormintat deja 4 prunci din cauza bolilor diareice. Toti au pierit pina sa apuce sa implineasca doi ani si jumatate. Pe fiecare, mama l-a privit cum se stinge rugind-o din priviri sa faca ceva…
Intr-o alta familie, un tata ce parea ca nu a iesit demult din adolescenta mi-a marturisit ca, in clipa in care si-a vazut fiul de citeva luni inert, imbaiat de rude pentru inmormintare, s-a intrebat de ce a mai trait, de ce nu a pierit el inainte sa apuce sa priveasca asta.
Nu exista durere mai mare pentru un parinte decit sa-si inmormanteze propriul copil. In Bangladesh insa, asta este regula. Sunt putine mamele care nu si-au privit pruncii cum se sting.
Toate acestea ar putea fi schimbate daca orice copil ar putea urma tratamentul cu zinc. Nu este scump dar putini si-l pot permite. Alaturi de Unicef Romania va rog sa schimbam ceva! Sa salvam impreuna cit mai multi copii!

13 comentarii:

Costin Comba spunea...

Da probabil multi asteptau sa faci pasul asta, sa spui pe net ce nu spui la tv. esti un formator de opinie, atentie cu DNA-ul, si dai un exemplu bun. felicitari.

Anonim spunea...

si ca sa trimit sms la acel numar din afara Romaniei cum procedez?? pun +4(prefixul romaniei) si dupa aia numarul acela? ce scriu in sms? il trimit gol sau?

Unknown spunea...

Va multumim pentru aceasta initiativa ,musulmanii din Romania sunt alaturi de acest proiect.Ne rugam la Allah(Dumnezeu) sa putem salva impreuna cat mai multi copilasi.Vom pune si pe websiturile noastre aceste informatii.Inca o data multumim si ne rugam si pentru dumneavoastra.

Asociatia Romanilor Convertiti la Islam -ARCI spunea...

Allah sa va rasplateasca munca deosebita care o desfasurati si sa va intareasca in ceea ce faceti. Asociatia Romanilor Convertiti la Islam, este alaturi de dumneavoastra si speram sa va putem ajuta in acest proiect minunat cu voia lui Allah. Este extraordinar ca o persoana publica si de valoarea dumneavoastra se implica in asemenea proiecte vitale, poate au sa invete si altii ca trebuie sa avem grija si de altii.

Asociatia Romanilor Convertiti la Islam -ARCI spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
jonira forever spunea...

dear sister
mulțumesc
Thank u
thank u so much
u made my day
i am so happy to see a romanian helping my country men
i am so happy
i used to work in NGO .. and hoping someday i will return to bangladesh to work again
but it was so beautiful of u to do something like this
it prove me some thing
i love a person very much.. who is from a beautiful country called romania..and the people from that country is also as beautiful as
mulțumesc .. for proving romanians are great
u have as beautiful heart as anna has...
yes i do like her ... although i never met her.. hopefully someday we will be together like a romanian/bengali night story
as a bangladeshi
i thank u again
and as a romanian... i ask take my great wishes
and please have this kind of heart for the rest of ur life

a frate long miles away

anonym spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Mariyah spunea...

Allah sa va rasplateasca pt initiativa.

georgevasilescu spunea...

Buna ziua,

Ma numesc George Vasilescu si sunt un tanar artist(am 25 de ani) din Ploiesti. Anul trecut am petrecut trei luni in Bangladesch unde am avut doua expozitii in Dhaka,una de pictura si sculptura in bronz care a avut ca tematica conditiaa femeii din Bangladesch si de fotografie care s a intitulat Masters of Dhaka care a constat in 24 de fotografii cu picioarele soferilor de ricksa.Ambele expozitii au fost gazduite de Asiatic Soceiety of Bangladesh Gallery of Fine Art in Dhaka.
Reintors in tara am avut doua expozitii de fotografie si grafica din Bangladesh(initulat Visul unei culturi Bangladesh) una la Ploiesti si una in Sibiu(cea din Sibiu s a incheiat pe 22aprilie).Fotorgafiile expuse au fost in nr de 80 iar grafica in nr de 50 de bucati.Fotografiile cuprind atat peisaje din Bangladesh cat si portrete de copii,grafica doar portrete de grup.
Ma gandes la o expozitie in Bucuresti iar banii stransi din vanzare fotografiilor si graficiilor sa mearga in Bangladesh,sau poate aveti o alta sugestie.
In cazul in care crede ti ca ma pot face util va voi trimite mai multe detalii.
Eu personal m am indragostit de aceasta tara si imi doresc din tot sufletul sa ma pot face util. Astept sugestii la georgevasilescuart@yahoo.com
George Vasilesu

Ariadna spunea...

De ce nu salvezi copii din România care mor de foame, de a trebuit să mergi în Bangladesh???????

Lav si fulgul de zapada ♥ spunea...

Atat de buna ji sincera..
;)

Unknown spunea...

http://www.andreistefan.eu/ Buna ziua ma numesc Andrei Stefan si va rog sa urmariti site-ul meu sunt un copil bolnav si vreu sa ma fac bine!

caragea2002 spunea...

Buna ziua! In legatura cu acele cursuri Intact Media unde ma pot inscrie?